Duurzaamheid

De woningen zijn erg duurzaam. Alle woningen zijn voorzien van een dakvlak vol PV-panelen. Dit zorgt voor een erg lage energierekening met een goede opbrengst. De woningen voldoen ruim aan de laatste “Bijna Energie Neutraal Gebouw” (BENG) eisen.

Innovatief Wonen met Duurzame Energie

De woningen zijn goed geïsoleerd, volledig gasloos en zeer energiezuinig. De daken worden optimaal benut en voorzien van PV-panelen om elektriciteit op te wekken. Het energiehuis van DEVOG voorziet de woningen van warmte- en koeling. De energie wordt 100% duurzaam opgewekt. Je kunt op de site van DEVOG ook de aansluitvoorwaarde vinden voor alle woningen in Groenpoort. In de woning zorgt de vloerverwarming voor de verwarming en koeling van de woning wat een aangenaam binnenklimaat creëert. Tot slot is er een slim warmteterugwinningsventilatiesysteem wat garant staat voor een gezonde luchtkwaliteit in de woning.

Klimaatadaptie en natuurinclusief

Groenpoort wordt een natuurinclusieve wijk. Doordat de ontwikkeling van Groenpoort integraal wordt opgepakt is er meer ruimte voor groen. Er is ruimte gecreëerd voor een aangenaam leefklimaat op wijkniveau. Zo komen er tussen de woningen groenstructuren die aansluiten op de watersingel die slingert door de wijk Groenpoort.

Het project De Houtsingel heeft uitzicht op het de watersingel wat zorgt voor een gevoel van ruimte en verkoeling in de zomer. De groenstructuren geven ruimte voor een natuurlijke speeltuin. De groene omgeving nodigt uit tot buiten zijn en biedt zo een gezonde, vitale leefomgeving voor jong én oud. Daarnaast is de auto eigenlijk overal te gast en staan de fietser en voetganger centraal. Zo stimuleren veilige fiets- en wandelpaden een tochtje naar het centrum, De Groene Grens of door de wijk.